Om oss

CalorMet är ett ledande företag inom industriell värmebehandling och erbjuder specialiserad utrustning och tjänster till företag i hela Norden och Baltikum. Med huvudkontor i Västerås, Sverige, har CalorMet etablerat sig som en pålitlig aktör inom branschen. Vi har också verkstad och kontor i Göteborg samt ett dotterbolag, CalorMet OY Ab, i Finland.

En pålitlig och ansvarsfull partner

CalorMet har sitt ursprung från Sarlin som framgångsrikt levererade över 2000 industriella ugnar. År 2018 förvärvades Sarlin av Navigo Invest AB, ett Göteborgsbaserat investmentbolag som nu är en aktiv och långsiktig majoritetsägare i CalorMet. Som en del av förändringen genomfördes även ett namnbyte till Nordic Furnaces. Våren 2021 förvärvades Industriell Furnace Tech AB (IFTech) och i samband med detta bildades totalleverantören CalorMet AB. Detta strategiska partnerskap har stärkt bolagets position och resurser på marknaden.

Som en del av vår strävan efter kvalitet och professionalism blev CalorMet ISO-certifierade under 2023. Genom att uppfylla internationella standarder för kvalitetshantering bekräftar vi vårt åtagande att erbjuda högkvalitativa produkter och tjänster till våra kunder. Vi strävar efter att vara en pålitlig och ansvarsfull partner för alla våra affärspartners.

1932

Sarlin Furnaces Oy Ab grundas

1932

UGAB grundas

1989

Sarlin Furnaces Oy förvärvar UGAB och bildar Sarlin Furnaces AB

1989

2018

Navigo Invest förvärvar Sarlin Furnaces AB och byter namn till Nordic Furnaces AB

2018

2021

Sarlin Furnaces Oy lägger ner sin resterande verksamhet i Finland

2021

2021

Koncernen CalorMet bildas och förvärvar Nordic Funaces samt IF Tech

2021

2023

CalorMet etablerar sig i Finland med nya dotterbolaget CalorMet Oy

2023

2023

CalorMet blir ISO-certifierat

2023

2023

CalorMet förvärvar Västerås Svets och Maskinbearbetning AB

2023

En engagerad och attraktiv arbetsgivare

CalorMet värdesätter att vara en engagerad och attraktiv arbetsgivare. Vi tror på att bygga och behålla en kompetent och motiverad personalstyrka. Genom att erbjuda konkurrenskraftiga förmåner och skapa en positiv arbetsmiljö strävar vi efter att attrahera och behålla talanger inom branschen. Vi är stolta över vårt team och de insatser de gör för att leverera exceptionella resultat till våra kunder.

Idag har CalorMet över 300 aktiva kunder som vi betjänar genom att tillhandahålla nya maskiner, reservdelar och förnödenheter. Vi arbetar också med större projekt, såsom ombyggnationer och renoveringar, för att möta våra kunders unika behov och hållbarhetskrav.

Vi på CalorMet är en pålitlig partner inom industriell värmebehandling för att möta våra kunders förväntningar med högsta kvalitet och service. Genom vår breda produktportfölj och kompetens som totalleverantör är vi redo att ta oss an ännu större utmaningar och leverera innovativa lösningar till våra kunder.

Personlig service

Vårt team med lång erfarenhet och stort engagemang står redo att hjälpa er med både utrustning eller tekniska frågor, vi kan det mesta!

Kvalitet

Vare sig det handlar om en ny ugn, en reservdel eller ett servicearbete är vårt fokus alltid att du som kund ska få det levererat med högsta kvalitet.

Teknik

Vi arbetar alltid med de senaste teknikerna och de bästa leverantörerna för att kunna ligga i framkant och tillgodose det bästa för just er.